5 savjeta za smanjenje celulita

Zaista postoji samo jedan način da se to postigne. Ali imamo dobre vijesti!

Ponovimo ukratko povijest celulita prvo

98% žena ima celulit. To je dosadna mala činjenica i nitko od nas je ne voli.

Bit celulita nalazi se u hipodermisu, masnom sloju naše kože. Ali ne postoje dva ista hipoderma.

Kad bismo usporedili različite hipoderme žena, vidjeli bismo da svaka osoba ima različite veličine i različit broj masnih stanica. Kod nekih bi celulit bio vidljiviji nego kod drugih.

Problem s celulitom nastaje kada neke masne stanice počnu oticati.

Masne ćelije mogu narasti i do 50 puta.

Time počinju blokirati limfu i kapilare i nakupljaju male brane u kojima se počinje sakupljati sav otpad, poput rijeka. To uništava okolinu, u našem slučaju našu mrežu kolagena, našu strukturu kože.

Da smo znali, mogli bismo to zaustaviti. No, kada vidimo promjene u vanjskom sloju kože, masne stanice su već nenormalno nabrekle, prikupljeno je previše nečistoća i naneseno je previše štete kolagenu...

1 loša i 1 dobra vijest

Loša vijest je da ne možete smanjiti količinu masnih stanica. Jednom kada su u vašem tijelu, tamo će ostati zauvijek. U području hipodermisa novi "stanovnici" mogu nastaviti da se sjedinjuju.

Dobra vijest je da možete smanjiti njihovu veličinu i riješiti korijenski uzrok. Pokazalo se da je gubitak kilograma povezan sa smanjenim celulitom, ali gubitak masnoće bio bi bolji izraz za to.

5 savjeta kako smanjiti masne stanice ispod kože i smanjiti celulit

Ne brinite o kalorijama, samo se usredotočite na jedenje što više cjelovite integralne hrane.

Veliki dio povećanja masnih stanica su hormoni. Najbolje djeluju kada jedete raznovrsno svježu i neobrađenu hrane. Jedite ono što je dobro za vašu probavu i pokušajte ograničiti potrošnju šećera, ulja, soli i hrane pakirane u lijepim bezvrijednim kutijama iznutra.

Bitno je i kretati se. Važno je da održavate protok krvi i cirkulaciju te da pokušate izgraditi mišiće.

Što više mišićnih stanica raste iz redovnih tjelesnih aktivnosti, to će im trebati više energije. Što im je više potrebno energije, više možete jesti. Ili obrnuto, što više mišića imate, što više masti će te iskoristiti za energiju, ako pojedete istu količinu kao i prije.

Recimo da ste pojeli više nego što biste trebali. Što ima više prostora za pohranu u mišićnim stanicama, veća je vjerojatnost da inzulin tamo može ostaviti energiju, umjesto da je odnese u masne stanice i pohrani kao masnoću.

Tjelesna aktivnost gradi mišiće i troši energiju. To je 2 u 1. Čisto zlato.

Ako zaista želite napasti celulit fizičkom aktivnošću, najbolje je odabrati aktivnost za otpornost s niskim intenzitetom. Ciljajte najmanje 2 sata. Nakon 90 minuta aktivnosti, poput biciklizma ili šetnje, ponestat će vam energije u mišićima. Energija iz masnih rezervi bit će u optimalnom stanju koje će se koristiti.

Najbolje od svega je to što ne morate to činiti više od jednom ili dva puta tjedno. Samo se pobrinite za to da ne jedete više nego što treba.

Pijte puno vode

Celulit je problem lošeg metabolizma i lijene limfe. Pijenje barem 2 litre vode (ili čaja, zeleni čaj je izvrstan) dnevno je dobar početak. Ulaganje u visokokvalitetni diuretski napitak je također pametan izbor. Imaju primjetne i nevjerojatno brze rezultate mršavljenja, što ih čini vrlo popularnim.

Napitkom za sagorijevanje masnoće istopite masnoću 

Bilo bi teško riješiti se celulita samo sagorijevanjem masti (jer vam i dalje trebaju mišići i zdrava koža na problematičnim mjestima), ali definitivno je će pomoći sagorjeti masne stanice.

S programom FatBurn EXTREME možete sagorjeti do 24% više masnoće, a djeluje čak i kada se odmarate. Možete ga ponijeti prije vježbanja, vožnje biciklom kroz grad ili šetnje prirodom. Ubrzajte otključavanje zaliha masti za otprilike trećinu!

Spalite masne stanice uz pomoć anticelulitne kreme

Riješite se tvrdoglave masnoće i smanjite izgled celulita jednostavnim masiranjem anticelulitne kreme na problematičnim područjima! 

Fat Burning Losion napada masnoću na tri različite razine, od nastanka do nakupljanja i vraća ravnotežu vašem tijelu i koži! Njegovo trostruko djelovanje protiv masnoće (sagorijevanje masnoće, smanjeno nakupljanje masnoće i smanjeno stvaranje novih masnih stanica) potvrđeno je laboratorijskim istraživanjima, što ga čini rijetkim među kremama za smanjenje masnoće i anticelulitnim kremama.

Proizvodi za vas

KOMPLETNO RJEŠENJE
-57%
Posebna cijena 159,99 kn Standardna cijena 369,98 kn
Pogledajte proizvod
Protiv celulita
-58%
Posebna cijena 179,99 kn Standardna cijena 426,97 kn
Pogledajte proizvod