Zašto je važno izbaciti šećer iz prehrane?

Činjenica je da konzumiramo previše šećera. Nastojanje da se smanji unos šećera trebao bi nam postati prioritet što je prije moguće. Zašto? Jer prevelik unos šećera može imati vrlo ozbiljne posljedice na našu dobrobit. Predstavlja jednu od najvećih opasnosti za naše zdravlje, jer može uzrokovati pretilost ili pospješiti razvoj kardiovaskularnih bolesti.

Začarani krug ovisnosti o šećeru

Kada konzumirate ugljikohidrate ili šećer, kao da ste svoje tijelo stavili na tobogan za šećer u krvi.

  • Prvo, razina šećera u krvi naglo raste.

  • To zauzvrat podiže razinu inzulina (tj. hormona koji šećeru/glukozi omogućuje ulazak u stanicu).

  • Inzulin uklanja šećer iz krvi i govori stanicama da ga pohrane u obliku masnoće.

  • Ovaj postupak dovodi do pada nivoa šećera u krvi, što vas čini umornim i razdražljivim.

  • Kada je razina šećera niska, ponovno počnete žudjeti za šećerom.

Ovisnost o šećeru

Šećer izaziva ovisnost i čini da se osjećamo dobro, tako da ga često konzumiramo u VELIKIM količinama, a da toga uopće nismo svjesni. To znači da konzumirano i puno dodatnih kalorija, što također ugrožava vaš napredak u mršavljenju.

Obratite pažnju na glikemijski indeks

Da biste izbjegli pretjeranu konzumaciju visokokalorične hrane s niskim hranjivim sastojcima, obratite pažnju na svoj glikemijski indeks (GI). To vam govori koliko se brzo šećer iz hrane apsorbira u krvotok. Hrana s visokim GI (poput ugljikohidrata) podiže razinu šećera u krvi, pružajući vam brz, ali kratkotrajan nalet energije. Ovaj nagli porast često dovodi do pada energije.

Važniji je lagan i konstantan osjećaj energije, koji nažalost poslastice ne pružaju.

Kako prekinuti začarani krug?

Potrebno je regulirati razinu šećera. U tome pomaže konzumacija složenih ugljikohidrata u kombinaciji s vlaknima poput voća i povrća, cjelovitih žitarica i proteina. Ne šteti ako u svoju svakodnevicu uključite i umjereno vježbanje.

Pijte dovoljno vode, naspavajte se i dodajte kvalitetne dodatke prehrani - oni vam mogu pomoći da još bolje regulirate šećer.

Koje dodatke prehrani izabrati, da bi ograničili želju za slatkim?

Naš savjet: SugarOut kapsule! Sadrže ekstrakt cimeta i obične breze te su potpuno prirodan i učinkovit izbor za zaustavljanje želje za ugljikohidratima i šećerom, a reguliranjem razine šećera u krvi pomažu vam i u mršavljenju.

Budući da SugarOut kapsule reguliraju razinu šećera u krvi, one također ograničavaju vašu želju za slatkim. Otkrit ćete da je održavanje zdrave prehrane puno lakše ako ne razmišljate stalno o toj ukusnoj čokoladnoj tortici! Sa samo 1 kapsulom dnevno prestat ćete žudjeti za šećerom i napokon ćete uspjeti kontrolirati svoju težinu!

Proizvodi za vas

ANTIOKSIDANT / PROTIV CELULITA
-64%
Posebna cijena 49,99 kn Standardna cijena 139,99 kn
Pogledajte proizvod
KONTROLIRA APETIT
-60%
Posebna cijena 59,99 kn Standardna cijena 149,99 kn
Pogledajte proizvod
BLOKIRA UGLJIKOHIDRATE
-60%
Posebna cijena 99,99 kn Standardna cijena 249,99 kn
Pogledajte proizvod