4 RECEPTA ZA ZDRAVE I UKUSNE BROWNIE-JE

U iskušenju ste, jede vam se čokolada? Kad pokušavamo izgubiti kilograme, zaista je teško tome odoljeti... Ali ne morate se potpuno odreći! Otkrivamo vam zdravo rješenje: što kažete na zdrave proteinske kekse?

Pripremili smo 4 recepta za zdrave brownie-je: bez šećera, bez maslaca, bez suncokretovog ulja i izuzetno hranjivo! Zdravi su i ukusni i izvrsna su verzija tradicionalnih čokoladnih brownie-ja!

1. Super proteinski brownie-ji

Sastojci:

  • 6 banana
  • 220 g maslaca od badema ili kikirikija
  • 50 g kakaa u prahu
  • 2 porcije Shake'n'Shapea
  • 160 g čokolade (po želji)

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C, podmažite četvrtasti ili pravokutni kalup i ostavite za kasnije.
  2. Banane, kakao u prahu, Shake'n'Shape protein i bademov maslac miješajte dok se grudice ne rastope.
  3. Zatim dodajte čokoladu po želji.
  4. Smjesu izlijte u podmazan pleh i pecite oko 18-20 minuta.
  5. Brownie-je poslužite još tople ili nakon što se ohlade. Čuvati ih u zatvorenoj posudi 3-4 dana na hladnom i suhom mjestu.

2. Veganski brownie-ji sa slatkim krumpirom

Sastojci:

  • 4 velike žlice pirea od slatkog krumpira (približno 225 g)
  • 160 g javorovog sirupa
  • 120 g maslaca od kikirikija (ili badema)
  • 1 žličica vanilije
  • 22 ml maslinovog ulja
  • 50 g kakaa u prahu
  • 1 prstohvat morske soli
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 60 g integralnog brašna
  • 50 g oraha (po ukusu)

Priprema:

  1. Ogulite slatki krumpir, narežite na kocke od 2-3 cm i kuhajte dok ne omekša. Izvadite ga iz vode i pustite da se hladi nekoliko minuta, a zatim ga izgnječite sve dok ne dobijete glatku kašu.
  2. Stavite pire u veliku zdjelu i dodajte javorov sirup, maslac od kikirikija, ekstrakt vanilije i maslinovo ulje te dobro promiješajte.
  3. Dodajte kakao u prahu, morsku sol i prašak za pecivo.
  4. Na kraju dodajte integralno brašno i sve zajedno miješajte dok se ne stvori gusto tijesto.
  5. Stavite tijesto na pleh obložen papirom za pečenje. Možete i ukrasiti orasima po želji.
  6. Pecite oko 30 minuta na 176°C ili dok rubovi brownieja ne budu suhi i lagano pečeni.
  7. Kad se ispeče, izvadite iz pećnice i ostavite 30 minuta do 1 sat da se ohlade.
  8. Brownie-je možete jesti vruće ili ohlađene. Mogu se čuvati do 3 dana u hermetički zatvorenoj posudi.

SlimJOY savjet: Uživajte u svježim kolačićima i ukusnoj Slimmiccino kavi. Koja vam smanjuje apetit, tako da definitivno nećete jesti sve što nađete na stolu, ali svejedno ćete uživati u ukusnoj kavi. Zajedno imaju zaista božanski okus!

 

3. Zdravi brownie-ji s pireom od jabuka

Sastojci:

  • 125 g integralnog brašna
  • 5 žlica kakaa u prahu
  • ¼ žličice praška za pecivo
  • ¼ žličice sode bikarbone
  • ¼ žličice morske soli
  • 4 žlice pirea od jabuka
  • 2 žlice maslinovog ulja (ili rastopljenog kokosovog ulja)
  • 1 žlica javorovog sirupa (ili meda)
  • 1 žličica vanilin šećera
  • 1 jaje
  • 1 žlica mlijeka po vašem izboru
  • malo stevije (što više date, to će biti slađe)
  • nekoliko kockica čokolade

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 175°C.
  2. U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, kakao u prahu, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.
  3. Dodajte pire od jabuka, ulje, javorov sirup, vanilin šećer, jaje, mlijeko i steviju.
  4. Miješajte dok smjesa ne postane glatka.
  5. Izlijte tijesto na pleh obložen papirom za pečenje.
  6. Ukrasite čokoladnim kapljicama ili komadićima čokolade (po ukusu).
  7. Pecite 15-18 minuta ili dok vrh noža ne ostane čist kad ga izvadite iz jednog brownie-ja. Pazite da se ne peče predugo!
  8. Neka se ohladi i dobar vam tek!

SlimJOY savjet: Jeste li znali da dodatak prehrani CarbBlock EXTREME smanjuje kalorije iz obroka i do 50%*?! Stoga počastite se ovim super ukusnim brownie-jem tijekom praznika - bez grižnje savjesti. Sada u sjajnoj ponudi!

4. Zdravi brownie-ji koji se tope u ustima

Sastojci:

  • 125 g 70-80% čokolade (ako koristite mliječnu čokoladu, smanjite količinu šećera)
  • 50 g kokosovog ulja na sobnoj temperaturi (ali ne i otopljeno)
  • 3 srednja jaja 
  • 100-175 g kokosovog šećera (dodajte manje ako ćete koristiti mliječnu čokoladu)
  • 90 g mljevenih badema ili integralnog brašna
  • 30 g kakaa u prahu
  • 1 prstohvat soli
  • ribana tamna čokolada (po ukusu)

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C.
  2. Otopite tamnu čokoladu i kokosovo ulje u posudi na laganoj vatri.
  3. Umutite jaja i kokosov šećer dok smjesa ne postane pjenasta i utrostruči volumen. S električnim mikserom to će trajati oko 5-7 minuta.
  4. Polako dodajte otopljenu čokoladu i polako miješajte. Umutite dok se ne stvori homogena smjesa.
  5. Zatim postepeno dodajte mljevene bademe, kakao u prahu i sol i miješajte dok se ne stvori glatka pasta.
  6. Dodajte komade tamne čokolade po ukusu.
  7. Pecite 18-20 minuta. Je li pečeno, ako želite još više kremastih brownieja koji će se samo otopiti u ustima, isključite pećnicu nekoliko minuta ranije.
  8. Brownie-je poslužite tople ili ohlađene. Mogu se čuvati 3-4 dana u zatvorenoj posudi, na hladnom i suhom mjestu.

SlimJOY savjet: Naručite Shake'n'Shape s okusom lješnjaka već danas! Može poslužiti kao izvrstan dodatak za poboljšanje okusa. S visokim udjelom proteina, zasitit će vas i puno više, čineći da ne jedete previše. :) 

Proizvodi za vas

KONTROLIRA TJELESNU TEŽINU
-9%
Posebna cijena 169,99 kn Standardna cijena 186,99 kn
Pogledajte proizvod