Što jesti ako nas napadne noćni apetit?

Ne brinite, događa nam se svima. Ali ne smijemo zaboraviti da kada jedemo prije spavanja ima nekoliko neposrednih posljedica - na našu tjelesnu težinu, na jetru, na slezenu,  čak i na zube. 

Kako bismo se bolje razumjeli, ono što najviše preporučujemo je da bar 2 sata prije spavanja ne jedete. Ali za svaki slučaj ako stvarno ne možete oduprijeti ili ako niste imali vremena jesti prije, ovo su namirnice koje će najmanje naštetiti vašem tijelu.

Mliječni proizvodi

Vjerovano svi znamo da će nam čaša toplog mlijeka prije spavanja pomoći da bolje spavamo. Ali znate li zašto? Ne samo mlijeko, već svi mliječni proizvodi sadrže triptofan. To je aminokiselina koja se, jednom u tijelu pretvara u serotonin, supstanca koja je neophodna za regulaciju sna.

Ali bolje od mlijeka, izaberite kefir. Zašto? Jer prvo, sadrži manje kalorija, masti i šećera. Drugo ima više dodatnih zdravstvenih koristi od mlijeka i jogurta.

Pureća prsa

Pureća prsa su dobar izvor proteina visoke hranjive kvalitete, a istovremeno sadrži nizak sadržaj masnoće i lako se probavlja.

Druga opcija također mogu biti pileća prsa.
Međutim pureća prsa imaju puno manje masnoće nego piletina.

Ali pazi! Da bismo bili zdravi, niskokalorični i imali odličan metabolizam, ne bismo je trebali pržiti!

Kremna juha od bundeve ili brokule

Sadrži mnogo hranjivih sastojaka - i minerala i vlakana - tako da zadovoljava apetit.

Riba

Lako se probavlja i ima malo kalorija. Osim toga, koristi za naše cjelokupno zdravlje.
Ali opet, ne bismo je trebali jesti prženu!

Jaja

Jaja su bogat izvor proteina, brzo umiruju apetit i lako se probavljaju.

Avokado

Ako ste vegan i ne jedete jaja ili samo eto onako za promjenu, avokado je super alternativa. Iako je istina da ovo prekrasno voće s mnogim blagodatima sadrži prilično veliku količinu kalorija (160 kcal na 100 g), s druge strane smanjuje za 40% želju za grickanjem sljedeća dva - tri sata.* Kvaliteta koja ga čini odličnim saveznikom u borbi protiv posjete hladnjaku svaka dva - tri puta tijekom večeri.

Osim toga, ima umirujući učinak, pa nam pomaže da bolje spavamo.

Nadamo se da smo vam pomogli! Ako imate druge ideje ili prijedloge za hranu i jela, pogodna za prije spavanja, podijelite s nama na našoj Facebook stranici.

Za dodatnu pomoć protiv noćne gladi, kako biste smanjili apetit, bolje spavali i smršavili, pogledajte naš NOVI I EKSTREMNO učinkovit NightBurn STRONG >>

** Izvori: El País, https://elpais.com/elpais/2016/02/03/buenavida/1454495608_382951.html 

Proizvodi za vas

TOPI MASNOĆU
-67%
Posebna cijena 179,99 kn Standardna cijena 539,97 kn
Pogledajte proizvod

Možda ćete biti zainteresirani